Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

Október 26-án, a polgármesteri hivatal Barna termében megrendezett bensőséges hangulatú rendezvény keretében dr. Tóth József polgármester átadta az önkormányzat által kismamák számára biztosított, immár tíz éves múltra visszatekintő ECDL tanfolyam eredményes elvégzését tanúsító 150. bizonyítványt.

Az eseményen, amelyen Holopné Schramek Kornélia alpolgármester, Pappné Vőneki Erzsébet program koordinátor  és a képzést lebonyolító szakemberek is részt vettek, a tizenhat végzős közül tizenketten vették át a nemzetközileg elismert informatikai képesítés bizonyítványát, és oklevelét.

Dr. Tóth József polgármester a végzős kismamákat köszöntő beszédében emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat 2033-ig előre tekintő hosszú távú programjában, és a jelenleg éppen félidejéhez érkezett Lendületben a XIII. kerület című ciklusprogramjában is megkülönböztetett figyelmet fordít a kerületi lakosság szociális ellátásának fenntartására, a fiatalok és a családok támogatására. 

–A polgármesteri hivatal Szociális és Közoktatási osztályát évente átlagosan 23.000 lakos keresi fel, hogy segítséget kérjen problémáinak megoldásához. Önkormányzatunk biztosítja az ehhez szükséges forrásokat annak ellenére, hogy az államtól erre a célra több, mint két éve egyetlen forintot sem kapunk. Egészségügyi ellátó rendszerünk keretében évente mintegy egymillió orvos-beteg találkozásra kerül sor, az orvosi álláshelyeken kiváló szakemberek dolgoznak, rendelőink felszereltsége pedig világszínvonalúnak nevezhető. Nagy bánatunk, hogy államosították iskoláinkat, ahol nem sajnáltuk a pénzt a diákok informatikai, idegen nyelvi, és a testi fejlődésüket segítő programoktól, képzésektől. Korábban minden középiskolás az érettségi bizonyítvánnyal együtt vehette át az önkormányzat által támogatott, díjmentes ECDL képesítést bizonyító oklevelet is – ez már a múlté. A szomorú helyzet nyertesei a kerület bölcsődéi és óvodái, amelyekben minden jelentkezőt korszerű, jól felszerelt intézményekben, sokszínű pedagógiai programokkal tudunk fogadni.

A fiatal családok számára az önkormányzat négymillió forintra emelte a lakásvásárlási támogatás összegét, fecskeházainkban pedig a korábbi ötről nyolc évre növeltük a kedvezményes lakhatás időtartamát. A kerületi partnerkártya sokféle szolgáltatás kedvezményes igénybevételét teszi lehetővé, amelyek közül csak az egyik a kerület lakosainak biztosított ingyenes WIFI szolgáltatás. Az immár tíz éve folyamatban lévő ECDL tanfolyamok nagyon népszerűek a kismamák körében, hiszen az oklevél birtokában javulnak elhelyezkedési lehetőségeik, munkahelyi előmenetelük. Megszerveztük azt is, hogy amíg az édesanyák a képzésen vesznek részt, gyermekeikre szakképzett dadusok és óvónők felügyeljenek. Az önkormányzat által támogatott informatikai képzés a jövőben is folytatódik. Szeptemberben 15 fő önkormányzati forrásból kezdhette el a megszerzett 4 modul mellé a + 3 modul megszerzését, a most végzett, ECDL Start bizonyítványt szerzett kismamák közül  9 fő kezdte meg a „haladó” tanfolyamot. Kívánom, hogy új képesítésük járuljon hozzá családi terveik valóra váltásához! – mondotta végezetül dr. Tóth József polgármester.

A végzős kismamák a bizonyítvány mellé ajándékot is kaptak: egy, a kerület múltját és jelenét bemutató, reprezentatív kiadványt.

 

Forrás: budapest13.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Észak-Pestről

Öt új Skoda Octavia személyautót és egy Mercedes Sprinter kisbuszt kapott a XV. kerületi rendőrkapitányság.
A mongol Nomuna csoport és a kínai Chinese National Acrobatic Troupe nyerte a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált, a magyar versenyzők, Fehér Ádám és Kassai Benjámin bronzérmesek lettek.
Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket főváros szerte több helyszínen rendeztek meg január 8. és 14. között - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az MTI-nek adott hétfői interjúban.
A személyijövedelemadó-bevallás rendszerének átalakításával kapcsolatos levelet küld a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Január 6-án szombaton Hiszékeny Dezső országgyűlési-, és Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő, dr. Tóth József polgármester és a képviselő-testület több tagja, a Honvédelmi Minisztérium, a Budapesti Helyőrség Parancsnokság, a Gidőfalvy Emlékbizottság, a kerületi civil szervezetek, a család és a lakosság reprezentánsainak jelenlétében, a róla elnevezett lakótelepen koszorúzási ünnepség keretében emlékeztek a „Világ igazára”, az antifasiszta hazafira, Gidőfalvy Lajos ezredesre.
Ideiglenes forgalomkorlátozás rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zuglóban január 8-án és 9-én.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó