Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A Szociális Munka Napja alkalmából november 14-én, a Radnóti Miklós Művelődési Központban megrendezett, bensőséges hangulatú ünnepség keretében köszöntötték az önkormányzat szociális intézményeinek dolgozóit. Az esemény alkalmából átadták az Év szociális munkása díjat, és sokan részesültek különböző elismerésekben.

A zsúfolásig megtelt nézőtéren helyet foglaló képviselő-testületi tagokat, intézményvezetőket és szociális munkásokat Karácsonyi Magdolna aljegyző, a polgármesteri hivatal Szociális és Közoktatási osztályának vezetője köszöntötte, majd dr. Tóth József polgármester ünnepi beszédét hallgatták meg az egybegyűltek.

–A jelenlévők jól tudják, hogy önkormányzatunk nem csak a szociális munka hivatalos ünnepnapján gondol a terület dolgozóira – mondotta a  polgármester. –Önök a főváros negyedik legnépesebb kerületében szolgálják a közösséget. Abban a kerületben, ahol immár kilencedik éve 1100-1200 az élve születések száma, és csaknem 120 000 fős kerületünkben 30% a nyugdíjasok aránya. Városrészünk Budapest legdinamikusabban fejlődő kerülete. Legyenek büszkék kerületünkre, és bízzanak önkormányzatunkban és magukban, ahogy én is bízok önökben. Az önkormányzat költségvetéséből csaknem 5 milliárd forintot fordítunk a szociális területre, ami a költségvetés hatodrésze. Ebből 3,1 milliárd forint az intézményeink fenntartását, 800 millió szociális segélyezés, 200 millió forint pedig különböző támogatások biztosítását szolgálja.

Prevenciós Központunk 1200 család ­- amelyek között 80% a gyermekesek aránya – életét teszi könnyebbé és biztonságosabbá, az idősek klubhálózatában pedig tíz létesítmény biztosítja a tartalmas, tevékeny, közösségi életvitel feltételeit. 219 idős ember részese a jelzőrendszeres segítségnyújtásnak, 619 fő részesül házi segítségnyújtásban. 750 helyi lakosnak biztosítunk szociális étkeztetést, 76 idős ember a Gondozóház lakójaként élvezi az önkormányzat gondoskodását. Saját forrásból évi 16.500 fő számára adunk segélyt a lakhatás támogatására, gyógyszerek kiváltására és a napi életvitel megkönnyítésére. A szociális területen dolgozók számára évenként mintegy 710 millió forint többlet juttatást biztosítunk a bértábla felett. Kereset kiegészítésre 344 millió, jutalomra 246 millió forintot költünk, 24 millió forintot pedig kultúra utalvány formájában vehetnek át az itt dolgozók. Biztosítom önöket arról, hogy a jövő évi költségvetésünk tervezésekor is elért eredményeink megtartása az egyik legfontosabb szempont, tehát jövedelmük csökkenésétől nem kell tartaniuk. Fontosnak tartom – mondotta dr. Tóth József –, hogy a szociális terület dolgozóinak elismerésében önkormányzatunk teljesen egységes. Mint tudják, az elmúlt hetekben megvizsgáltuk a „Lendületben a XIII. kerület” ciklusprogram időarányos, félidős teljesülését. Megállapítottuk, hogy a szociális területre vonatkozó stratégiáink a célkitűzéseknek megfelelően, magas színvonalon teljesülnek. A magam és a képviselő-testület nevében köszönetemet és elismerésemet fejezem ki a területen dolgozó 443 szociális munkásnak, akiknek a 93%-a nő, és kérem, hogy a továbbiakban is a munkájukat jellemző szeretettel, empátiával, és magas színvonalon végezzék feladataikat.

Dr. Tóth József polgármester az ünnepi beszéd elhangzását követően munkatárs, főmunkatárs, tanácsos, főtanácsos, gyermekvédelmi és szociális tanácsos címeket adományozott  az arra érdemeseknek, majd átadta Az Év Szociális Munkása díjat Czimre Máriának, a Szociális Szolgáltató Központ vezető gondozónőjének. Az elismerő címekben részesültek névsorát ide kattintva tekinthetik meg honlapunk látogatói. Az Év Szociális Munkása díjjal kitüntetett Czimre Máriával készült helyszíni interjút a TV13 magazinműsorában láthatják az érdeklődők.

A 2017. évi Szociális Munka Napja alkalmából megrendezett ünnepi esemény Szulák Andrea, Feke Pál és Serbán Attila műsorával zárult.

 

Forrás: budapest13.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Észak-Pestről

Öt új Skoda Octavia személyautót és egy Mercedes Sprinter kisbuszt kapott a XV. kerületi rendőrkapitányság.
A mongol Nomuna csoport és a kínai Chinese National Acrobatic Troupe nyerte a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált, a magyar versenyzők, Fehér Ádám és Kassai Benjámin bronzérmesek lettek.
Több mint tizenötezren látták a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál előadásait és kísérőprogramjait, amelyeket főváros szerte több helyszínen rendeztek meg január 8. és 14. között - mondta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója az MTI-nek adott hétfői interjúban.
A személyijövedelemadó-bevallás rendszerének átalakításával kapcsolatos levelet küld a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Január 6-án szombaton Hiszékeny Dezső országgyűlési-, és Szanyi Tibor Európai Parlamenti képviselő, dr. Tóth József polgármester és a képviselő-testület több tagja, a Honvédelmi Minisztérium, a Budapesti Helyőrség Parancsnokság, a Gidőfalvy Emlékbizottság, a kerületi civil szervezetek, a család és a lakosság reprezentánsainak jelenlétében, a róla elnevezett lakótelepen koszorúzási ünnepség keretében emlékeztek a „Világ igazára”, az antifasiszta hazafira, Gidőfalvy Lajos ezredesre.
Ideiglenes forgalomkorlátozás rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zuglóban január 8-án és 9-én.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás
(Otthon, háztartás / Lakáskiegészítők)

Laminált padló , Padlószőnyeg lerakás

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó