Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A romantika jegyében zajlott az idei – immár negyedik – jótékonysági koncert, amit a Törös Alapítvány 2011 szervezett azzal a céllal, hogy elősegítse a II. kerületben élők egészségügyi ellátásának fejlesztését.

A Törös Alapítvány 2011 negyedik alkalommal rendezett jótékonysági koncertet a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Duna Szimfonikus Zenekar Kanai Toshifumi vezényletével és a világhírű zongoraművész, Balázs János szenvedélyes játéka felejthetetlen élménnyel gazdagította a közönséget.

Az alapítvány alapítója és a jótékonysági estek szervezője, rendezője, háziasszonya – és nem mellesleg állandó fellépője – a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett dr. Törös Edit reumatológus főorvos, aki Schumann szavaival kezdte köszöntő beszédét: - „Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe: ez a művész hivatása” – idézte, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták az est létrejöttét.

Az esemény fővédnöke az előző alkalmakhoz hasonlóan Láng Zsolt polgármester volt, aki megnyitó beszédében felidézte az alapítvány születésének körülményeit, azt a törekvést, hogy az itt élő művészek, mecénások, lakosok a maguk lehetőségei szerint támogatják a kerületben működő egészségügyi ellátórendszert. Elmondta továbbá, hogy a kormány 6,8 milliárd forintos támogatásával a következő években megépülő új Frankel Leó utcai egészségügyi szolgálat nemcsak egy igazi XXI. századi ellátóhely lesz, de tovább fogja vinni a Kapás utca szellemiségét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője örömmel jött el idén is a jótékonysági eseményre. Beszédében elmondta, hogy a kerületi fejlesztésekkel összekapcsolódva a következő időszakban elindul az Egészséges Budapest Program, ami jelentősen javítani fogja az itt élők egészségügyi ellátását. A hangverseny zenei összeállítása a romantika korába repítette a hallgatókat. Törös Edit, aki nemcsak kiváló orvos, de kitűnően zongorázik is, két romantikus zongoradarabbal lepte meg közönségét.

Balázs János lelkileg mélyen átélt, technikailag virtuóz előadásmódja hosszas vastapsra késztette a zenebarátokat, amit a művész igazi különlegességgel hálált meg: az est egyik védnöke, a II. kerületért Emlékéremmel kitüntetett Kossuth-díjas zeneszerző, Dubrovay László HommageFellini című művét adta elő ráadásképpen.

 

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Újbuda Önkormányzata és a KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. idén is teret nyitott azoknak a 60 év feletti alkotóknak, illetve előadóművészeknek, akik tehetséget és kedvet éreztek magukban, hogy bemutassák tudásukat, kreativitásukat. Az ötödik alkalommal megrendezett Szenior “Ki Mit Tud”-on számos alkotói, valamint előadói kategóriában hirdettek győztest.
Tűzoltó tematikájú játszóteret alakított ki a II. kerületi önkormányzat a Vérhalom téren.
A park kivitelezése kormányzati támogatással nyáron megvalósult, a fa és növénytelepítésre azonban most kerülhet sor. Az elültetésre szánt több mint 2500 növénnyel teljessé válik a fejlesztés.
Az Advent Óbudán rendezvénysorozat programjai miatt a Laktanya, Vöröskereszt és Hajógyár utcák egyes szakaszain tilos megállni november 21. és december 29. között – tájékoztat a rendőrség weboldala.
Klebelsberg-díj alapításáról a II. Kerületi Önkormányzat Pesthidegkúti Városrészi Önkormányzata 1992-ben döntött. Az elismerést minden évben a pesthidegkúti közélet egy-egy kiemelkedő alakja kapja, akiknek élete és munkássága példaként állítható.
Kilencvenéves a kerületünkben élő Lator László költő, műfordító, esszéista, aki 2012-ben kapott II. Kerületért Emlékérmet. A legendás szerkesztőt és tanárt sokan a Lyukasóra című televíziós műsorból ismerhetik.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező

Teremgarázshelyem kiadó 15.000Ft/hó, Fáy utca 73!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Teremgarázshelyem kiadó 15.000Ft/hó, Fáy utca 73!

Teremgarázshelyem kiadó 15.000Ft/hó, Fáy utca 73!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Teremgarázshelyem kiadó 15.000Ft/hó, Fáy utca 73!

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó