Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

A romantika jegyében zajlott az idei – immár negyedik – jótékonysági koncert, amit a Törös Alapítvány 2011 szervezett azzal a céllal, hogy elősegítse a II. kerületben élők egészségügyi ellátásának fejlesztését.

A Törös Alapítvány 2011 negyedik alkalommal rendezett jótékonysági koncertet a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A Duna Szimfonikus Zenekar Kanai Toshifumi vezényletével és a világhírű zongoraművész, Balázs János szenvedélyes játéka felejthetetlen élménnyel gazdagította a közönséget.

Az alapítvány alapítója és a jótékonysági estek szervezője, rendezője, háziasszonya – és nem mellesleg állandó fellépője – a II. Kerületért Emlékéremmel kitüntetett dr. Törös Edit reumatológus főorvos, aki Schumann szavaival kezdte köszöntő beszédét: - „Fényességet küldeni az emberi szív mélységébe: ez a művész hivatása” – idézte, majd köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták az est létrejöttét.

Az esemény fővédnöke az előző alkalmakhoz hasonlóan Láng Zsolt polgármester volt, aki megnyitó beszédében felidézte az alapítvány születésének körülményeit, azt a törekvést, hogy az itt élő művészek, mecénások, lakosok a maguk lehetőségei szerint támogatják a kerületben működő egészségügyi ellátórendszert. Elmondta továbbá, hogy a kormány 6,8 milliárd forintos támogatásával a következő években megépülő új Frankel Leó utcai egészségügyi szolgálat nemcsak egy igazi XXI. századi ellátóhely lesz, de tovább fogja vinni a Kapás utca szellemiségét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője örömmel jött el idén is a jótékonysági eseményre. Beszédében elmondta, hogy a kerületi fejlesztésekkel összekapcsolódva a következő időszakban elindul az Egészséges Budapest Program, ami jelentősen javítani fogja az itt élők egészségügyi ellátását. A hangverseny zenei összeállítása a romantika korába repítette a hallgatókat. Törös Edit, aki nemcsak kiváló orvos, de kitűnően zongorázik is, két romantikus zongoradarabbal lepte meg közönségét.

Balázs János lelkileg mélyen átélt, technikailag virtuóz előadásmódja hosszas vastapsra késztette a zenebarátokat, amit a művész igazi különlegességgel hálált meg: az est egyik védnöke, a II. kerületért Emlékéremmel kitüntetett Kossuth-díjas zeneszerző, Dubrovay László HommageFellini című művét adta elő ráadásképpen.

 

Forrás: masodikkerulet.hu

Ossza meg az információt:

Még több hír Budáról

Nívós nemzetközi elismerésben részesültek a BME és a Miskolci Egytem vegyészmérnök kutatói valamint ipari partnerük, az EGIS Gyógyszergyár Zrt. közös kutatói csapata.
Kigyulladt egy kis alapterületű épület a főváros XI. kerületében vasárnap, a tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak - tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
Budapest Főváros Önkormányzatának beruházásában készült el a Záhony utca-Angel Sanz Briz út kereszteződésének felújítása.
A KözPont Újbudai Kulturális, Pedagógiai és Média Kft. Albertfalvi Közösségi Ház gondozásában megjelent a Zsolti bácsi konyhája kötet receptekkel, hasznos tanácsokkal, visszaemlékezésekkel és egy csipet humorral fűszerezve
2018. január 1-étől új ügyintézési elektronikus csatornákon is elérhető hivatalunk.
A III. kerületi lakcímmel rendelkező, tanítóként vagy óvónőként végzett pedagógusok részére az Önkormányzat 2018-ben is segít a jubileumi díszoklevelük igénylésének intézésében. Határidő: február 28.

Budapesti állások

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
2018.01.09

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage
2018.01.08

Segítsünk egymáson
( / Állás)

noimage
2017.12.27

Árufeltöltőt és eladót keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt és eladót keresünk
2017.12.12

Árufeltöltőt keresünk
( / Állás)

Árufeltöltőt keresünk
2017.12.05

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
( / Állás)

Megváltozott munkaképességű takarító kollégát keresünk
2017.11.27

segédmunkás
( / Állás)

segédmunkás
2017.11.23

Művezető mélyépítési osztályra
( / Állás)

Művezető mélyépítési osztályra
2017.11.23

Termelésszervező
( / Állás)

Termelésszervező
2017.11.23

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Iroda helyiség kiadó
(Ingatlan / Albérlet)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Aszfaltozás útépítés
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

noimage

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres
( / Állás)

Solymári vendéglő csapata munkatársakat keres

Pénzügyi-számviteli munkatársat keres
( / Állás)

noimage

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó