Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Budapest történetének legnagyobb egészségügyi fejlesztése kezdődik - hangoztatta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára és Kocsis Máté, a Fidesz budapesti választmányának elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatón.

Ossza meg az információt:

Szombat délután 1 órától vasárnap éjjel 1 óráig nem lesz elérhető a kormányzati portál, valamint az Ügyfélkapu azonosítással elérhető szolgáltatása - közölte csütörtökön a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. az MTI-vel.

Ossza meg az információt:

Az északi szakasz lezárásával párhuzamosan elkezdődik a vonal teljes alagútrendszerének korszerűsítése, ezért hétvégeken a teljes vonalon nem jár majd a 3-as metró - derült ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésére benyújtott tájékoztatóból.

Ossza meg az információt:

Huszonöt új tűzoltóautóval bővült a katasztrófavédelem járműparkja, ezek 16 megyébe kerülnek, összértékük meghaladja a hárommilliárd forintot.

Ossza meg az információt:

A teremtriál világbajnokság következő idényének ideiglenes versenynaptára szerint a sorozat utolsó állomását Budapesten rendezik.

Ossza meg az információt:

A fiatalok okos internethasználatra tanításának fontosságáról beszélt az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Ossza meg az információt:

Idén is megrendezésre kerül a Miss Global szépségverseny,melynek a Cambodia ad helyet.A versenyre csak a zsűri által kiválasztott lányok mehetnek,s idén először Magyar lányt is beválasztottak a döntőbe!

A Világszintű szépségverseny (Miss Global) zsűrijének a választása egy fiatal és gyönyörű Fitness versenyzőre esett.Leányfalvi Vanessza 19 éves Budapesten él.Idén végezte el a gimnáziumot,imád sportolni.Korábban a Junior Fitness válogatott tagja volt,jelenleg modellkedik és tanul.

Nem csoda,hogy elvarázsolta a zsűrit hiszen mindamellett,hogy kitartó,sokoldalú és intelligens,gyönyörű. 

Reméljük,hogy tisztességesen sikerül helyt állnia,mi mindenesetre büszkék lehetünk ,hiszen ezen a versenyen  Ő az első Magyar induló a történelemben,

 

 

Ossza meg az információt:

Idén júliusban egy hónapra megnyitotta kapuit a Pólus Center a cirkusz mesés világa előtt. 

Ossza meg az információt:

A Jászai Mari díjas színész, Kaszás Attila tragikus hirtelenséggel távozott közülünk immáron 10 esztendeje. Rá emlékeztek családtagjai, pályatársai, barátai, színészek és rajongók a június 23-án rendezett Emlék-esten, Zsigárdon.

Kaszásné Halmi Ildikó, Keresztes Ildikó, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter, Kálloy-Molnár Péter, Ákos, Boros Misi, Szarka Gyula és Szarka Tamás, hogy csak pár nevet említsünk a több mint 24 fellépő művész közül (köztük gyermek szereplők is voltak), akik részt vettek a fiatalon elhunyt, elismert színházi- és filmszínész, Kaszás Attila halálának évfordulójára szervezett szabadtéri emlék-esten. A programnak, Zsigárd, az a felvidéki település adott otthont, ahol a színész édesanyja született, akinek egykori házát Kaszás Attila 2002-ben a községnek ajándékozta, falumúzeum létrehozása céljából.

„Az est Attila emlékére és tiszteletére szerveződött, de a belépőjegyekből származó bevételt a Kaszás Attila emlékház állagának és értékének megóvására ajánlottuk fel, ahol állandó kiállítás látható fotóiból, színházi kellékeiből, jelmezeiből.”- mondja barátja, Kiss László, az est egyik szervezője, aki annak a Pro Traditione Zsigárd polgári társulásnak a vezetője, melyet még a színésszel közösen alapítottak.

Pályája során Kaszás Attila több mint ötven darabban játszott főszerepet, televíziós és mozifilmekben szerepelt, különleges muzikalitásának, kitűnő hangi adottságainak köszönhetően számos zenés darabban és musicalben nyújtott kiemelkedő alakítást.

„Minden elhunyt színésztársunkra, barátunkra fontos emlékezni. Nekem Attila a barátom volt, pályatársam, egy kiemelkedő tehetséggel bíró színész. Boldogsággal töltött el, hogy a Vígszínház fiataljai, akiknek nem volt már lehetőségük Attilát személyesen ismerni, mégis elsőre, boldogan mondtak igent a felkérésünkre, és vettek részt a megemlékezésen.”- meséli Rudolf Péter, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Attila egykori barátja. „Nélkülözhetetlennek tartom, hogy emlékezzünk, és tanuljunk emlékezni azokra a nagyszerű emberekre, akik közöttük éltek, alkottak, és értékeket adtak a társadalomnak. - teszi hozzá Rudolf Péter, aki az emlék-év és emlék-est másik főszervezője.

A megjelent művészek és vendégek számára egyaránt felemelő volt az este, plusz energiákat, feltöltődést adott, az emlékezés nem szomorúságot hozott, hanem lélekmelengető pillanatokat egy olyan csodás emberrel, mint amilyen a színész volt.

Az emlék-est csak az egyik állomása a Kaszás Attila emlékévnek, hiszen novemberben jelenik meg egy könyv a színész életéről, munkásságáról halálának 10. évfordulója alkalmából.

 

További információ: Szőke Tibor- 0630/ 555 4821

 

A képeket Zsigmond László/DFP.hu készítette. 

Ossza meg az információt:

Negyedik előadásához érkezett a Frappa Magazin újságíró akadémiája, a Fraja. Július 5-én az érdeklődők az interjúztatás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg, s tanulhatnak trükköket a meghívott előadótól.
A Fraja, azaz a Frappa Journalist Academy másképpen áll az oktatás fogalmához: miközben biztos szakmai tudást adnak az újságírás iránt érdeklődők számára, aközben arról sem feledkeznek meg, hogy mindezt izgalmasan a legjobb megtanulni.
– Rengeteg klasszikus tanfolyam létezik ma, amik valóban hasznos dolgokkal ismertetik meg a tanulni vágyókat. Sok esetben viszont a tényleges, izgalmas gyakorlat elmarad – meséli Fézler Georgina, a Frappa Magazin tulajdonosa, s az akadémia ötletgazdája.
– Mi törekszünk izgalmasan, szórakoztatóan megtartani ezeket az alkalmakat; emellett pedig figyelünk arra is, hogy a magazin alkotói, s a meghívott szakemberek a praktikus és hasznos tudásra fektessék a hangsúlyt.

Fotó: Fézler Georgina

Ez eddig sikerült is: a kíváncsi, tanulni vágyó emberek száma folyamatosan nő, s jelenleg a negyedik eseményükre készülnek, ahol Rosta N. Napsugár zenei újságíró és zenei manager, PR-es igyekszik megismertetni az interjúztatás trükkjeivel az előadásra látogatókat.
– Megtisztelő volt Gina felkérése annak idején, mikor mesélt az ötletéről. Örömmel mondtam rá igent, mivel rengeteg olyan tapasztalattal gazdagodtam az elmúlt évek során, amit szívesen adok át másoknak, s nem biztos, hogy alapvetően ezeket megtanítanák akár iskolai kereteken belül – mesélte el Napsugár, akinek szakmai kötődése is van a Frappához, ugyanis a lap elődjénél, a Kabalaszigetnél Ginával együtt gyakornokoskodtak. A saját tapasztalatok elmesélése mellett pedig egy meglepetéssel is készül erre az estére.

– Szeretném, ha az elméleti rész után a jelenlévők megpróbálhassák egyből alkalmazni az itt tanultakat, hogy mindenképp sikerélménnyel, s mosollyal az arcukon távozzanak. Ebben nagy segítségemre lesz meghívott vendégem, Heiser Ádám énekes/zenész, aki amellett, hogy egy nagyon érdekes, nyitott személyiség, zeneileg is fantasztikusan tehetséges, s sok tapasztalat van az ő háta mögött is. Meg tudja mutatni egy kicsit a szakma másik oldalát – milyen a mikrofon másik végén állni úgy, hogy nyilatkozni kell a saját dolgainkról.
Akinek tehát felkeltették a Fraja előadásai az érdeklődését, az mindenképpen látogasson el a július 5-i eseményre. Nem muszáj szakmabelinek lenni, a szervezők mindenkit szívesen látnak, akik csak egy picit is bepillantást nyernének a kulisszák mögé.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Fraja – Mitől trendi egy interjú?

Időpont: 2017. július 5. 18:00 – 20:00

Helyszín: Budapesti Új Nemzedék Közösségi Tér (1053 Budapest, Királyi Pál utca 6.)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/116116499001032/

Honlap: http://fraja.hu/mitol_trendi_egy_interju/

Heiser Ádám video: https://www.youtube.com/watch?v=ANjyZMBHu98

Ossza meg az információt:

A Budapest rovat további hírei

Csere Gáspár hosszútávfutó 2. helyezést ért el a Wizz Air Budapest Félmaratonon, ezzel magyar bajnoki címet szerzett.
Bár már ősziesre fordult az idő, elmúltak a forró nyári napok, mégsem kell lemondanunk a jóleső melegről, sőt, annak pozitív hatásait az edzéseink során is kihasználhatjuk. Bár az intenzív mozgás közben egyébként is melegünk van, és izzadunk, ezt fokozhatjuk, ha olyan helyre megyünk edzeni, ahol direkt jól befűtenek. Próbáltad már a hot-jógát, az infrabringát, vagy a beautyrobicot? Ha nem, akkor kezdj az idei őszi-téli szezonban kísérletezni, és biztosan nem fogod megbánni.
A gyakorló szülők már ismerik, akik még gyermekáldás előtt vannak, majd megismerik a közhelyet, hogy milyen gyorsan telnek az évek. Sok szép időszak van a család életében, amit később öröm felidézni, ha van miről. E pillanatok megörökítőjével, Juhász Tamás fotóssal, a BabyZoom Gyerekfotoda tulajdonosával beszélgettünk XVI. kerületi, cinkotai műtermében.
Ahogy hűvösebbek lesznek a napok, egyre gyakoribbá válnak a meghűléses megbetegedések, azonban nem mindegy, hogy egyszerű nátháról, vagy makacs influenzavírusról van szó. A tünetek szinte teljesen egyformák, a kórokozók között különbséget tenni csak ezek alapján nem lehet. A vírus okozta megbetegedés védőoltással megelőzhető, még nem késő tennünk az egészségünk érdekében – hívja fel a figyelmet Dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont oltóorvosa.
Nézze vissza Tarlós István főpolgármester 2017. szeptember 20-i sajtótájékoztatóját. Forrás: onkormanyzati.tv
3 hónap után újra eredeti, teljes vonalán közlekedik a 61-es villamos.
A „ Farmernek áll a világ ” jótékonysági kezdeményezés keretein belül a látogatók szeptember 24-ig vihetik vissza megunt, ám jó állapotban lévő farmereiket.
Vegyen részt egy új szórakoztató weboldal megnyitásában, ahol a játékos és a Tűz és Víz közösen számos rejtvényt megoldani és több tucat szintet különböző helyszíneken megoldani.
Rendkívüli programmal fogadjuk a magyar beatzene hőskora (Illés, Szörényi, Tolcsvay), és a délszláv népzene rajongóit a Budapest Kongresszusi Központban.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Raktáros munkatárs X. kerület és Nagytarcsa
( / Állás)

noimage

Családi ház eladó
(Ingatlan / Családi ház)

Családi ház eladó

Női állatgondozót keresek!
( / Állás)

noimage

Térkő akció!
(Otthon, háztartás / Építőanyag)

Térkő akció!

Egyedi iroda bérelhető a Kláris Irodahajón!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Egyedi iroda bérelhető a Kláris Irodahajón!

Könyvajánló

 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • Kutyásoknak: Amit a falkától tanultam

  Kutyásoknak: Amit a falkától tanultam

  Ebben a megható és inspiráló könyvben az ünnepelt kutyaszakértő, Cesar Millan felfedi, milyen sokféle módon lehet az ember legjobb barátja a legnagyobb tanítója is.  >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó