Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

Nonprofit eseményedet te is ingyen feltöltheted!

Ingyenes feltöltéssel népszerűsítheted tevékenységedet.

hirdetés

Az S&T Consulting Hungary Kft. immáron harmadik éve elkötelezett támogatója a Csodalámpa Alapítványnak, mely szervezet célja, hogy minél több beteg gyermek kívánságát teljesítve boldog perceket szerezzen számukra. Az idei évben az összegyűlt több mint 1,1 millió forintos támogatásnak köszönhetően még több gyermek arcára sikerül mosolyt csalni.

Az elmúlt években hagyománnyá vált az S&T Kft. életében, hogy üzleti partnereit és munkatársait egy kulturális eseményre invitálja, ahol méltóképpen zárhatják az évet egy közös estével és a már szintén hagyománnyá lett adományozással. Decemberben a programhoz a Thália Színházat választotta az informatikai szolgáltató cég, ahol közel 450 vendég élvezhette a Rövid a póráz című előadást. A rendezvény alatt a vendégek számára is lehetőség nyílt az egyéni adományozásra, a szervezet munkájának megismerésére.

„Fontos számunkra, hogy olyan kezdeményezést támogassunk, mely azokon segít, akik a leginkább rászorulnak. Hisszük, hogy összefogással még jobban segíthetjük a gyermekek gyógyulását, életkörülményeinek javítását”, mondta Szabó Péter, az S&T Consulting Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az idei évben összesen 1 156 000 forinttal segítette a szervezet munkáját a cég.

„Vendégeink után fejenként 2000 Ft-tal támogatjuk a Csodalámpa Alapítvány munkáját, és a helyszínen tett felajánlásokkal együtt sikerült az eddigi legnagyobb adományt összegyűjtenünk. Az elmúlt években 10 beteg gyermek kaphatta meg a várva várt ajándékot, melyek között laptop, tablet, okostelefon, televízió, valamint pókemberes ágy és beülős quad is szerepelt. – teszi hozzá Szabó Péter.

Az alapítvány kommunikációs szakértője, Felkai Márta szerint a kis betegek számára különleges lelki támogatást jelent egy-egy álmuk, kívánságuk valóra váltása, ezzel is erősítve a saját magukban és a gyógyulásukba vetett hitüket. Sokszor érkeznek hozzánk olyan kérések, melyek teljesítése elsőre lehetetlennek tűnik, de minden erőnkkel azon fáradozunk, hogy a lehető legtöbb kívánságnak eleget tegyünk. Ehhez azonban szükségünk van a támogatóink folyamatos segítségére, amely nélkül az elmúlt 13 évben nem lett volna lehetőségünk a már több mint 3000 beteg gyermek megajándékozására – meséli a szakember.  

Ossza meg az információt:

A Budapest rovat további hírei

Jazzliget címmel koncertsorozat indul pénteken a főváros XVI. kerületében, a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházban. A jazzy stílus kedvelőit középpontba állító széria első három fellépője a Patché, a Tóth Evelyn Trió és a Berki Tamás Trió lesz.
40 évvel ezelőtt Ilse Tutt német táncpedagógus 80 éves anyósa kérésére dolgozta ki a szenior örömtánc módszerét az idősebb korosztály számára alkalmas lépéseket, koreográfiákat alkalmazva, amelyben nincsenek akrobatikus elemek, hirtelen mozdulatok. Ez a tánc nem azonos a szenior társastánccal, nem szükséges hozzá partner és előzetes tánctudás sem.
A malária szinte a fél világon jelen van, a betegség 91 országban szedi áldozatait. A WHO adatai alapján 212 millió megbetegedés, és 400 ezer feletti haláleset fordul elő évente a Földön. Ha egzotikus utat tervez a következő időszakban, mindenképp tájékozódjon, ebben aktualizált térképek és szakképzett orvosok lehetnek segítségére! Visszatérő láz esetén mindig gondoljunk arra az utazást követően, hogy esetleg fertőződtünk, az időben elkezdett, megfelelő kezeléssel elkerülhetjük a betegség komoly következményeit – hívja fel a figyelmet Dr. Béres Zsuzsanna, a Budai Oltóközpont oltóorvosa.
2017. november 11-én újra megrendezésre kerül a Lelki Egészség Éjszakája.
A FSZEK Havanna-lakótelepi Könyvtára októberben három, novemberben és decemberben egy-egy izgalmas szórakoztató programmal várja az érdeklődőket.
A legrosszabbul fizetett és a legnagyobb hiánnyal küzdő területeken volt idén a legmagasabb a bérnövekedés az elmúlt évekhez képest, de a fizetések még mindig messze elmaradnak a húzóágazatoktól - derült ki a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu online kutatásából.
Budapest méhlegelőit jelölő térkép, mézbor-recept, esszék és interjúk is szerepelnek az első hazai városi méhészeti projekt kiadványában, amely lezárja a négy évvel ezelőtti kísérletet.
Túlgyógyszerezésből adódó károsodások, megalázó lekötözések, pszichiátriai kényszerbeszállítások – többek közt ilyenekről szól az a nemzetközi vándorkiállítás, amely nemrég nyílt meg Budapesten. Ám a látogatók beszámolói szerint az ilyesmi Magyarországon sem ritka, számosan jelzik a kiállítás szervezőinek: ők is átéltek ilyeneket itthon.
A vulkánkísérletektől a szabadulószobáig számtalan különleges program várja az érdeklődőket az ELTE több karán is a Kutatók éjszakáján pénteken.
Keleti Éva fekete-fehér fotóiból nyílik rendhagyó kiállítás a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kisgalériájában október 5-én.

Álláshirdetések - Budapest és környéke

 • Alap
 • Cím szerint
 • Dátum szerint
 • Véletlenszerűen
>>> MÉG TÖBB BETÖLTÉSE (SHIFT+kattintás: összes betöltése) Összes betöltése

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3

Ingyenes apróhirdetések

Különleges irodák a Dunán!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Különleges irodák a Dunán!

Különleges iroda a Dunán!
(Ingatlan / Iroda, raktár, tároló, garázs)

Különleges iroda a Dunán!

GYÁLI KONTAKTLECSEGYÁRBA BETANÍTOTT DOLGOZÓKAT KERESÜNK!
( / Állás)

noimage

Építési telek sürgősen eladó
(Ingatlan / Telek)

Építési telek sürgősen eladó

KÖNYVELÉS & BÉRSZÁMFEJTÉS
( / Állás)

KÖNYVELÉS & BÉRSZÁMFEJTÉS

Könyvajánló

 • Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Dr. Caroline Leaf: Tehetség vagy!

  Ne azzal foglalkozz, hogy mások mit mondtak rólad, milyen teszt eredményeket értél el eddig, vagy mit gondolsz magadról! Benned akkora egyéni tehetség van, ami meg tudja változtatni a világot! >>>
 • Matematika felvételire

  Matematika felvételire

  Ezt a könyvet felvételire készülő 8.–os tanulóknak írtam. Átveszi az egész elméletet nyolcadik osztály végéig és sok megoldott feladatot és példát bemutatat. >>>
 • Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Hogyan fejlődjünk matematikából?

  Ez a könyvem főleg 10., 11. és 12. osztályos középiskolásoknak szól, de más is használhatja aki komolyan érdeklődik a matematika iránt és szeretne nehezebb feladatokat megoldani matematikából. >>>
 • Analízis érthetően

  Analízis érthetően

  A könyv az egyváltozós matematikai analízist mutatja be érthetően. >>>
 • Matek Mentor

  Matek Mentor

  Jobb matekos lesz a gyereke : Könyvek tabletra, számítógépre és okostelefonra. >>>
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó